torsdag 23 maj 2013

Titel: Den sorgsne veterinären

Författare: Petter Lidbeck

Omslagsillustratör: Kataina Strömgård

Antal sidor: 135

Genre: Deckare

Citat: ''Jag vände mig om och såg vit rök bakom ett av fönstren. Det brann.''

Huvudpersoner: Det är tre personer som heter Siri, Tyra och Pella. Sira är stöddig, kaxig och rätt så tyken av sig. Fast hon är inte så stöddig när hon inte är med sin tvillingsyster Tyra och sin bäste vän Pella. Tyra är en riktig hästtjej. Så fort skolan slutar sticker hon hem och byter om för att åka till stallet. Hon är ganska så försiktig av sig också. Pella är en riktigt modig och kreativ tjej. Hon är kretiv för hon hittar på rätt så mycket saker att göra. Hon är en väldigt ödmjuk tjej och när någon behöver hjälp så hjälper hon gärna till.

Miljöbeskrivning: Det utspelar sig på många ställen i boken och ett av dem ställerna är i ett stall i Helsingborg. Det luktar mycket hästskit i stallet men man får nog en skön känsla där. Hö finns det nog ganska mycket av. Dem som är i det stallet är hästtjejer och de tar såklart hand om alla hästar som är där.

Sammanfattning: Det hela började med att Siri och Pella sitter och äter björnbär på en strand. Siri vänder sig om med gapande mun och pekar på ett brinnande hus. De springer mot det brnnande huset och de ser att en man ligger  avsvimmad  där inne. Pella drar upp mobilen och ringer 112 direkt. När hon har ringt så springer dem in och och drar ut den avsvimmade mannen... Och nu börjar äventyret

Betyg: 3/5

Av: Simon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar