tisdag 14 maj 2013

Förbjudna sopor



Titel: förbjudana sopor.

Författare: Anna Jansson

Illustratör: Mimmi Tollerup

Antal sidor: 68 sidor

Genre: Deckare

Citat: Nu är teatern slut. Du kan ta av dig masken. Sakta drog personen av sig masken.

Huvudperson: Huvudpersonen är Emil Wern detektiven. Emil bor i Visby med sin syster Linda och mamman Maria. Emil gillar mysterium och äventyr. Han är som person väldigt modig, snäll och bryr sig om andra. Emil gillar att testa saker som kanske kan ge resultat.

Miljöbeskrivning: Dom var i en mörk hall som var trång och liten. Det var alldeles kolsvart och det var saker på golvet nästan överallt. Där gick dom två killarna med en enda ficklampa. De var rädda som kryp. Tänk om hon skulle komma.

Sammanfattning: En dag kom Ubbe springande till Emil som stod i sin detektivbyrå. Ubbe och hans familj hade fått sopor i deras soptunna. Emil blev till hugget direkt och lyssnade för fullt. Det visade säg att flera stycken hade fått sopor i deras soptunnor. Eftersom man får betala för alla sopor i Visby så kostade ju det massor av pengar. Emil började leta bevis snabbt som ögat och fick upp spåret snabbt. I Ubbes spor låg det kvitton på tårta och på klädaffären parant. De gick in på sankt Hans konditori och fråga vilka som hade köpt tårta nyligen det fick tre misstänkta frågan är. Är de det någon av dom?

Betyg 3/5

Av: Adam Ohlson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar