fredag 17 maj 2013

Mer än ögat ser

Titel: Mer än ögat ser

Författare: Melissa Marr

Antal sidor: 342

Genre: Fantasy

Citat: Varför följer Keenan efter henne? Vad är det han vill? Vad menar han med att hon är den rätta?

Huvudperson: Huvud personen i "Mer än ögat ser" heter Aislinn men kallas Ash. Jag skulle tro att hon är sjutton år och hon bor med sin mormor. Aislinns mamma blev dödad av oknytten när hon hamnade i samma sits som Aislinn. Aislinns mormor, Aislinns mamma och Aislinn kan se oknytten. Det är något hon har önskat att bli av med sedan hon var liten. Aislinns bästa vän Seth börjar känna och höra oknyttten när Aislinn berättat att de förföljer henne. Han stödjer henne till hundra. Jag tycker att Aislinn är jätte mordig och att hon kan kontrelera sina känslor bra.

Miljö: Boken utspelar sig på olika ställen t.ex i Seth vagn på bangården. Alverna tål inte stålen som Seth vagn är gord av. Det skulle kännas väldigt trygt att veta att man är säker där. Biblioteket är det andra stället där de är mest. Där letar Seth information när han träffar Donia som räddade Aislinn från tre killar i en gränd. Jag tycker det skulle vara jätte läskigt att vara Aislinn.

Sammanfattning: Vad är det med Seth? Har han börjat gilla henne på ett annat sätt än som vän? Kommer deras vänskap ta slut nu? Alla dessa frågor frågar Aislinn sig själv när Keenan börjar förfölja henne. Både Seth och Keenan uppvaktar nu Aislinn. Keenan ställer henne inför sitt öde. Ska hon välja sitt öde rätt?

Betyg: 5/5

 Ylva Eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar