tisdag 29 januari 2013

Alice varannan vecka.

Titel: Alice varannan vecka.

Författare: Bo R Holmberg

Illustratör: Li Söderberg

Antal sidor: 80 sidor

Genre: Romantisk ungdomsroman

Citat: Det var den första sommaren tillsamman. Då gällde det inte tre veckor utan bara en vecka, en ända. egentligen bara fem dagar .

Huvudpersonen: Huvudpersonen är Hjalmar, Hjalmars föräldrar är skilda och hans pappa har skaffat en tjej som har ett barn som heter Alice. Hjalmar har en känsla av att skydda Alice från hemskheter som han hittar på t ex att hon har bundits fast vid en tågräls och tåget kommer att köra över henne!Alice är nio månader äldre än Hjalmar. Hjalmar vill att Alice och han ska gifta sig.

Sammanfattning:  Fem dagar på sommaren mötte han Alice för första gången, och de bodde i en stuga i fjällen. Det var två stugor egetnligen. Den ena var en sovstuga  bara och i den sov han och pappa Kent. I stora stugan bodde Carolin och Alice och där åt de alla fyra och där satt de på kvällarna och såg på tv eller spelade spel. Hjalmar och Alice är bonussyskon. Hjalmar, Alice, Kent och Carolin åker på semester vid ett par stugor i skogen nära berg och fiskeställen. Det är som en campingplats mitt i skogen. När dom är vid det stället börjar det hände konstiga saker när Alice och Hjalmar är ensamma.  Alice och Hjalmar måste skydda sig från någon. Jag tänker inte tala om vem. Sedan börjar det komma mer problem fast mellan Kent och Carolin, Kent och Carolin börjar bråka! Hjalmars kompis har sagt till Hjalmar att det är värre andra gången än första om dom skiljer sig!. När Hjalmar är i samma rum med Alice ensam börjar han prata om att dom ska gifta sig men vad tycker Alice tycker om det?

Betyg: 5/5

Av Natalie Sjögestam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar