fredag 31 maj 2013

Flickan och den hemliga hunden

Titel: Flickan och den hemliga hunden

Författare: Inger Brattström

Antal sidor: 144

Genre:Ungdomsroman

Citat: I nästa ögonblick är Lucie och Nelly omringade av en grupp högljuda killar."Vilken schysst jycke! " "Häftig va! "Va heter han? " " Hon!" säger Lucie"Det är en tik och hon heter Nell."Hon har ett fast grepp i Nells sele, själva kopplet har hon i fickan. Hon är skärrad, det hela är ganska obehagligt.

Huvudperson: Lucie är huvudpersonen i boken. Hon är 13 år men ljuger om att hon är 14. Det mesta hon gör när hon är hemma är att sitta vid sitt skrivbord och skriva i sin dagbok. Hennes föräldrar är i Indien och Lucie var också där i 2 år men nu bor hon med en låtsassyster och 2 bröder som är små och går på dagis. Lucie är ensam hela tiden i skolan ingen har knappast lagt märke till henne.

Miljön: Miljön är mitt i stan och man hör ljudet av spårvagnar och bussar som åker. Det finns en park som Lucie och Nell går till ibland.

Sammanfattning: Lucie brukar gå med Nell som är grannens hund, själv har han inte så mycket tid eller vilja. Nell är Lucies bästa vän, fast hon har inga andra vänner heller. Men för Lucie är nog Nell det värdefullaste som hon vet. Men Rebecka (hennes syster) är pälsdjursallergiker och har inte fått reda på att Lucie går ut med Nell .Efter ett tag snubblar hon på tråden för Rebecka börjar hosta varje gång Lucie kommer hem. Men det löser de för Lucie får ha speciella kläder när hon är med Nell. Det finns vissa regler för Lucie när hon är med Nell. En bryter hon, hon släpper Nell i skogen lös men Mats har sagt att hon måste vara i koppel hela tiden. Det händer många saker och till sist lägger Mats ut Nell på nätet och försöker sälja henne. Om ni vill veta vad som händer sen får ni väl läsa den.

Betyg: 3/5


Av: Anna Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar