onsdag 5 juni 2013

Varulv möter drake.

Titel: Varulv möter drake.

Författare: Matthew Morgan, David Sinden och Guy Macdonald

Illustratör: Jonny Duddle

Antal sidor: 175

Genre: Fantasi, Spänning

Citat: Det grymtade, stampade med fötterna och bankade i väggarna. Det tålde inte inte ljus. Snabbt slängde Ulf in råttorna och drog igen luckan.

Huvudperson: Ulf är huvudpersonen i  boken, han är en varulv som är modig och stark och intelligent. Doktor Fielding tog hit Ulf när han var nyfödd.  Han vågar saker som ingen annan vågar. Han vågar t.ex gå upp till spökena och hoppa upp på en drake....... Han är snäll för att han lyder alltid vad doktor Fielding säger. Han är aldrig elak mot några andra varelser i stället är han snäll mot dom flesta.

Miljöbeskrivning:
Ulf bor i ett  enormt reservat på flera kvadratkilometer. Det är nästan bara skog och hagar för djuren som bor där och dom som behöver hjälp. Ulv har en liten lya om han bor i. Han hjälper doktor Fielding med saker på reservatet. På reservatet finns många utrotningshotade djur som kan va skadade eller behöver hjälp på nått sätt.

Sammanfattning: Boken handlar om ett reservat och på reservatet jobbar jätten Orson och doktor Fielding. Ulf hjälper till att mata djur och hjälpa till med andra saker. Ulv är en varulv utan flock än men när han blir äldre kommer han att komma ut i det fria. Två drakar flyger helt plötsligt över Farraway. Ulf och doktor Fielding följer efter dom och då hittar dom en död drakungen men inte drakmamman. Vad kan ha hänt? Det får du reda på om du läser boken...


Betyg: 4/5                                  Av: Johan Hermansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar